Sodniki pred začetkom sezone opravili testiranje

V soboto, 3. 9. 2022, je v Spodnjem Dupleku potekal Dan slovenskega futsala, ki ga Nogometna zveza Slovenije tradicionalno pripravlja na dan superpokalne tekme. V sklopu dneva so se na seminarju srečali tudi sodniki in preverili svojo pripravljenost pred začetkom nove futsal sezone.

Pod vodstvom vodje izobraževanja g. Štefana Tivolda in preostalih članov sodniškega odbora, ki ga sestavljajo predsednik g. Silvo Borošak, g. Boris Grabar, g. Svetislav Miljić, in g. Stane Babič je sodnike, ki sodijo tekmovanja pod okriljem NZS čakalo fizično testiranje in seznanitev s spremembami pravil, ki veljajo od 1. 7. dalje.

Pod budnim očesom g. Mitje Novaka, ki je pri ZNSS, zadolžen za fizično pripravo sodnikov, je potekalo preverjanje fizične pripravljenosti, kjer so sodniki opravili test CODA, sprinte in test YOYO.

Po testiranju so se sodniki preselili v prostore Osnovne šole Duplek, kjer so se jim pridružili tudi kontrolorji sojenja.

V prvem delu teoretičnega dela seminarja je bila vsebina, usmerjena v spremembo pravil, (čista situacija, igra z roko, video support), ki jih je pred poletjem sprejela FIFA. Trend sprememb nakazuje, da se FIFA s spremembami pravil želi približati velikemu nogometu, tako da bi bila interpretacija pravil enaka.

Sledil je pregled dela sodnikov v končnici lanskega prvenstva, kjer je strokovni odbor prišel do zaključka, da je bilo sojenje dobro, z manjšimi odstopanji na nekaterih tekmah. Med ogledom video gradiva so sodniki razpravljali o določenih situacijah, ki se se jim dogajale na tekmah, ter nato na podali zaključke in poenotili kriterije.

Spremembe futsal pravil 2022-2023 najdte TUKAJ

Ob zaključku seminarja je predsednik SO g. Silvo Borošak vsem sodnikom in kontrolorjem zaželel dobro in uspešno sezono!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.