VTISI PO FINALU LIGE PRVAKOV V FUTSALU

Pretekli teden se je naš mednarodni sodnik Borut Šivic vrnil iz nove mednarodne izkušnje, saj je bil dejaven na finalnem turnirju LIGE PRVAKOV v Bakuju. Boruta smo povabili , da z nami podeli malo vtisov iz zadnje izkušnje.

Borut, koliko tekem si odsodil na turnirju?
Odsodil sem polfinale in tekmo za tretje mesto,  na drugem polfinalu sem bil tudi tretji sodnik.

Kaj je bilo najbolj posebnega na turnirju?
Kar se tiče samega turnirja, lahko rečem, da je bilo vse tako kot sem pričakoval po mojih prvih dveh finalih LP, saj UEFA postavlja jasne standarde organizacije in tudi v Bakuju je bilo temu tako. navdušen pa sem bil nad mestom Baku, kjer sem bil sedaj že tretjič in se opazi velika razlika v razvoju (ogromni vložki v turistično in športno infrastrukturo). kot vemo so tam gostili tudi Evrosong in še veliko ostalih pomembnih dogodkov se jim zaupa v zadnjem času, kar me po videnem ne preseneča.

Kako ste se ujeli sodniki med seboj?
Sodniki so bili še iz Italije, Anglije in Portugalske. Vsi se že poznamo, saj smo bili udeleženci zadnjega EP, z Angležem in Portugalcem smo bili skupaj tudi na SP in na EP na Hrvaškem. Iz tega vidika je vse lažje, saj poznaš kolega in njegov način sojenja.

Kakšno je bilo samo vzdušje na turnirju?
Kljub velikem tekmovalnem naboju, pa je v futsalu izredno prijateljsko vzdušje, saj se vedno organizira uradno druženje ob večerji z vsemi predstavniki ekip, organizatorji in UEFE.

Kakšen poseben moment na turnirju?
Poseben moment je bil zame, da je bil v ekipi Araza slovenec Čujec Kristijan, ki je odigral izredno pomembno vlogo kot eden pomembnejših igralcev med Brazilci v ekipi Araza.

Si zadovoljen s sojenjem na finalnem turnirju?
S sojenjem sem zadovoljen, imel sem izredno težko polfinalno srečanje med lanskim prvakom LP Kairatom in Dinamom Moskvo (Brazilci proti Brazilcem). Težke odločitve sem moral sprejeti tudi na tesni tekmi za tretje mesto med domačim Arazom in Kairatom (tudi tu so igrali Brazilci proti Brazilcem). Vse odločitve so bile po posnetkih spoznane za pravilne, kar je bilo potrebno preveriti, saj na sami tekmi ni bilo moč z gotovostjo to potrditi in so sledile video analize.
Borut, hvala za pogovor in še veliko uspešnih tekem.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.