MEDNARODNI SODNIK SIMON TODOROVIČ

Z začetkom novega leta, smo futsal sodniki dobili tudi novega mednarodnega sodnika. Simon Todorovič iz Ljubljane je z začetom leta zamenjal dosedanjega mednarodnega sodnika Gregarja Kovačiča, ki je bil 5. let do sedaj sodnik na mednarodni listi.

V mesecu decembru smo na naši strani že predstavili ostale FIFA sodnike, zato je prav da sedaj predstavimo tudi novega sodnika, s katerim smo opravili kratek pogovor.

Sodnika Nikolič in Todorovič

Sodnika Nikolič in Todorovič

Kdaj in na kakšen način ste izvedeli novico da ste nominirani za mednarodnega sodnika in kako ste jo sprejeli oz. kaj vam pomeni to?
Da sem nominiran za medn. sodnika sem izvedel preko telefona v mesecu septembru 2012. Sporočil mi je naš predsednik g. Silvo Borošak. Nad samo novico sem bil zelo navdušen in nepopisno vesel. »GRB« mi pomeni najprej en velik kompliment s strani našega vodstva in istočasno tudi velika »obveza« do ljudi, ki so me nominirali in verjeli vame. Obveza mislim na način, da jim s svojim sojenjem v prihodnje potrdim pridobljeno zaupanje v mene kot osebo in moje sojenje ter se seveda trudim še bolj in da bom vsaj tako uspešen v sojenju kot doslej.
Kdaj in zakaj  ste se odločili  postati sodnik?
Po svoji nogometni karieri (začel sem pri Slovanu iz Ljubljane, nato 9 let igranja v Avstriji, 2. In 3. Avstrijska liga) in zelo uspešno preigranih veliko število malonogometnih turnirjev po Sloveniji in na tujem, sem kot relativno mlad 28 let prenehal z aktivnim igranjem. V tem življenskem obdobju sem nekako dognal, da so najboljša leta nekako že mimo, da bi se naredila neka boljša kariera, zatorej sem se posvetil študiju ekonomije. Vsekakor sem si želel še vedno ohraniti stik z nogometom, sem čisto neobvezno in brez prevelikih ambicij se zgolj »probno« se podal v sodniške vode in tako me je nato pot pripeljala tudi v FUTSAL, kjer sem še danes in v čemur neizmerno uživam.

Simon v akciji

Sodnik Simon Todorovič v akciji

Koliko časa ste  že sodnik, ste sodili tudi veliki nogomet?
V velikem nogometu sem bil cca 5, morda 6 let od leta 2009 sem pa v futsal »druščini«.
Kaj vas najbolj veseli pri samem sojenju?
Enostavno uživanje v športu kot takem in obkrožanje z pozitivnimi ljudmi ter pravimi prijatelji znotraj futsal sodniške organizacije (sodniki, kontrolorji, delegati).
Koliko tekem ste sodili do sedaj v 1.SFL in ostalih tekmovanjih?
Dosedaj sem odsodil v  1. SFL cca 55 tekem, v  2. Ligi cca 30 tekem,  U21 cca 50 tekem,  ter prijateljskih mednarodnih cca 8-9 tekem.
Katero tekmo v dozdajšnji karieri bi izpostavili?
Izpostavil bi tekmo 1. SFL 29.10.2010 med BRONX:IZOLA v dvorani bonifika pred 2000 gledalci, kjer je bil tako ambient, kot medijska pokritost in organizacija na zelo visokem nivoju.
S katerim sodnikom se najboljše ujamete oz. vam najbolj odgovarja?  S svojim, kot ga rad imenujem »partnerjem« Dejanom Nikoličem Koprivcem. Z njim sva tudi odsodila največ tekem skupaj. Z ostalimi s katerimi sem pa doslej sodil imam pa tudi zelo pozitivne izkušnje.

Sodnika Nikolič in Todorovič

Sodnika Nikolič in Todorovič

Kakšne imate plane na mednarodnem prizorišču oz. kako gledate na to kako najbi potekalo sojenje na med. področju?
Plan oz. cilj na mednarodnem prizorišču je le, če dobim priložnost, da na najboljši način prezentiram sodnike in sojenje kot tako iz  Slovenije na najboljši možni način ter v najboljši luči  in obenem da zadovoljim tako sebe (sam sebi največji kritik) kot tudi vse ljudi, ki mi stojijo od samega začetka ob strani (G. Borošak, g. Tivold, g. Miljič in ostali iz  stroke ter vsi kontrolorji).

Hvala za pogovor.

Simon, želimo vam  čim več uspešnega sojenja tako doma, kot v tujini.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.