ZNANI LISTI SODNIKOV ZA LETO 2013

Za sodniki je “tradicionalni” tri dnevni seminar, kateri pa je bil letos na novi lokaciji v Podčetrtku (Terme Olimia), kjer pa so se sodniki kljub novemu okolju dobro počutili.

Futsal sodniki Slovenije, foto: D.P.

Futsal sodniki Slovenije, foto: D.P.

Seminar so sodniki začeli tako kot vedno in sicer je prvi dan namenjen preverjanju njihovih sposobnosti in znanj, večer pa so zaključili s prijetnim družabnim druženjem, nekateri pa so se oddahnili v bazenih term Olimia.

Drugi dan seminarja je sodnike čakalo predavanje o sodelovanju in pripravi na tekmo, delo po skupinah, video posnetki, video testi itd. Drugi dan seminarja so sodniki zaključili na drugačen način kot pretekle seminarje, saj so sodniki pripravili “nogometni turnir” med posameznimi društvi sodnikov. Sodelovale so štiri ekipe in sicer DNS Celje, DNS Maribor, DNS Ljubljana in DNS Kranj(ekipo so sestavljali še sodniki iz Kopra in Ptuja). Prvo mesto je zasedla ekipa DNS Celje, drugo mesto DNS Kranj, tretje mesto DNS Ljubljana, četrta pa je bila ekipa DNS Maribor.

Ogled video posnetkov

Ogled video posnetkov

Zadnji dan je sodnike čakala analiza sojenja v jesenskem delu sezone, pregledali so tudi ocene in s pomočjo videov posnetkov pogledali nekaj zanimivih situacij iz 1.SFL. Ob zaključku so bili seznanjeni z uspešnostjo na testih iz FUTSAL PRAVIL.

Seminar so sklenili z podelitvijo FIFA grbov mednarodnim sodnikom, katere je nagovoril in pozdravil predsednik KMN g. Vlado Močnik, ki je vsem sodnikom in kontrolorjem zaželel uspešno delo tudi v letu 2013.

FIFA sodniki 2013 - Nikolič, Todorovič, Šivic in Zahovič

FIFA sodniki 2013 – Nikolič, Todorovič, Šivic in Zahovič

Predsednika KMN in SO g. Močnik in g. Borošak

Predsednika KMN in SO g. Močnik in g. Borošak

Ob zaključku seminarja je podal nekaj zaključnih besed tudi predsednik SO g. Silvo Borošak, ki je najprej čestital novemu FIFA sodniku Simonu TODOROVIČU, ki je v tem letu postal mednarodni sodnik. Predsednik je čestital tudi novim mladim sodnikom, ki so se uspeli uvrstiti na enotno listo futsal sodnikov in jim zaželel uspešno sojenje. To so Simon GRLEC (DNS M. Sobota), Uroš HOZYAN (DNS Ptuj) in Aleš P. Močnik (DNS Kranj). Ob koncu je predsednik dejal da ga veseli da je pri sodnikih opaziti, da je njihovo poznavanje PNI vedno boljše, kar je zagotovo že rezultat dobrega dela celotnega SO in kontrolorjev.

Lista sodnikov 2013 –LISTA FUTSAL SODNIKI 2013
Lista talentov 2013 – LISTA TALENTI 2013

Za konec se je predsednik zahvalil tudi vodji izobraževanja g.Štefanu TIVOLDU, ki je tudi tokrat poskrbel za “vsebinski” del seminarja, ter vsem članom strokovnega odbora, ki so z svojimi znanji in prispevki pripomogli k uspešnemu seminarju.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.