Sakelšek aktiven na Poljskem – EUSA

Na Poljskem med 17. in 30. 7. potekajo Evropske univerzitetne igre 2022 (EUSA). Evropske univerzitetne igre so največji evropski univerzitetni športni dogodek, ki ga vsaki dve leti organizira Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) za študente iz celotne Evrope.

V tekmovalni program je vključenih 20 športov, en izmed teh pa je tudi futsal. Na igrah v futsal panogi tekmuje 18 moških in 10 ženskih ekip. Slovenski futsal sodniki, pa imamo v mestu Lódž, kjer potekajo tokratne igre tudi svojega predstavnika, in sicer je na futsal turnirju aktiven prvoligaški sodnik Aleš Sakelšek s Ptuja. Aleš že nekaj let uspešno sodi na tekmah v 1. Slovenski futsal ligi, izkušnje pa je pridobil tudi na mednarodnih prijateljskih tekmah. Tokratne evropske univerzitetne igre so za Aleša druge, saj je bil leta 2016 aktiven tudi na igrah, ki so potekale v glavnem mestu Hrvaške. Na turnirju je zbranih in aktivnih 29 sodnic in sodnikov, med katerimi so nekateri mednarodni, drugi pa prvoligaški sodniki v državah, iz koder prihajajo. Za sodnike je na turnirju odgovoren mednarodni futsal kontrolor Sebastian Stawicki iz Poljske.

Slovenijo bodo na Evropskih univerzitetnih igrah 2022 zastopali študenti športniki iz Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru. 

Univerza v Mariboru se bo predstavila s futsalom (moška ekipa).

Univerza v Ljubljani pa s košarko 3×3 (ženska in moška ekipa),­ odbojko na mivki (ženska in moška ekipa), in namiznim tenisom (ženske).

Aleš Sakelšek (SLO) in Kirill Naishouler (FIN) – University Belgrade (SRB) Lithuanian Sports University (LTU)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.