FUTSAL SODNIKI NA ZIMSKEM SEMINARJU

Med 8. 1. 2022 in 10. 1. 2022 so se v Kopru na seminarju zbrali futsal sodniki, kjer so preverili fizično pripravljenost in poznavanje pravil futsal igre.

Sodniki so se zbrali v športni dvorani koprske osnovne šole, kjer so pod nadzorom sodniškega odbora (Silvo Borošak, Štefan Tivold, Boris Grabar, Svetislav Miljić in Stane Babič) in g. Mitje Novaka (zadolžen za fizično pripravo sodnikov na NZS) opravili meritve telesne sestave ter preverili fizično pripravljenost.

Po opravljenih fizičnih normah so se sodniki namestili v hotelu Bio Koper, kjer jih je najprej pričakalo testiranje iz pravil futsal igre katere sta pripravila g. Tivold in g. Grabar.  

Za tem je zbrane pozdravil predsednik sodniškega odbora za futsal pri ZNSS, g. Silvo Borošak, ki je predstavil predviden urnik seminarja. Med gosti je pozdravil tudi UEFA in FIFA inštruktorja sojenja g. Ivana Novaka, ki prihaja s Hrvaške ter gostujočega sodnika, ki se tako kot naš Admir Zahović odpravlja na bližajoče Evropsko prvenstvo, g. Petra Radojčića iz Srbije. 

Teoretičnemu delu seminarja so se pridružili tudi aktivni kontrolorji sojenja, ki so tudi sami preverili poznavanje pravil futsal igre in prisluhnili novitetam ter obrazložitvam posameznih situacij.

Prvo predavanje je otvoril g. Mitja Novak, ki je povedal, da je načeloma zadovoljen z videno fizično pripravo sodnikov, vsi pa moramo stremeti k še boljši pripravljenosti. Sledilo je predavanje g. Ivana Novaka, ki je predaval o vodenju tekme ter o igri roke z žogo.

Sodniki so do konca seminarja preko video posnetkov ter dela po skupinah analizirali sojenje ter novosti v samih pravilih, ki so jih interpretirali člani sodniškega odbora. 

V nedeljo je sodnike nagovoril podpredsednik NZS, mag. Stanko Glažar, ki je sodnikom zaželel uspešno sojenje. Sodniki so opravili tudi praktični preizkus vaj koncentracije na igrišču, ki so jim jih predstavili naši mednarodni sodniki s pomočjo srbskega kolega. Prakrični del na igrišču so spremljali in nadzorovali člani strokovnega odbora. Popoldan so opravili tudi video test, po katerem so analizirali rezultate.

Zadnji dan so sodniki do konca pregledali ter analizirali posnetke situacij iz naših ter drugih evropskih lig.

Pred zaključkom seminarja sta predsednik SO g. Borošak in vodja izobraževanja g. Tivold zaželela sodnikom uspešno opravljanje dela v nadaljevanju sezone.

Fotoutrinki: (več fotografij najdete TUKAJ)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.