Sodniki pripravljeni na novo sezono

V soboto 28. 8. 2021 je v športni dvorani Videm – Dobrepolje potekal dan slovenskega futsala, na katerem so svoja vsakoletna izobraževanja imeli trenerji, časomerilci, delegati, kontrolorji in tudi sodniki.

Sodniki so ob prihodu opravili preverjanje telesne teže ter merjenje višine, nato je sledilo ogrevanje ter preverjanje fizične pripravljenosti. Sprva so sodniki opravili t.i. CODA test, kateremu so sledili šprinti, na koncu pa še YOYO test. Sodniki so vse opravljali pod nadzorom sodniškega odbora za futsal g. Silvo Borošak, g. Štefan Tivold, g. Svetislav Miljić, g. Boris Grabar in g. Stanislav Babič ter ob prisotnosti g. Zorana Subotiča.

Po uspešno opravljenih fizičnih testih so se sodniki preselili v sosednjo osnovno šolo, kjer sta jih nagovorila podpredsednik NZS mag. Stanislav Glažar ter referent za futsal g. Stane Kokalj. Sledil je pregled sojenja lanske sezone. Ugotovljeno je bilo, da je bilo sojenje v zaključku prejšnje sezone uspešno, so pa stvari ki bi se jih dalo izboljšati. Poudarek seminarja je bil na nekaterih spremembah pravil futsal igre. Te so sodniki ob podpori video materiala z UEFE ter s pomočjo članov sodniškega odbora uspešno predelali. Sodnikom so se na predavanjih pridružili tudi kontrolorji sojenja.

Po pregledu video posnetkov določenih situacij iz pretekle sezone so sodniki dobili navodila za prihajajoče prvenstvo.

Fotoutrniki (celotno fotogalrijo najdete TUKAJ)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.