Mednarodni sodniki aktivni v kvalifikacijah za EP 2022

V tem tednu poteka 1. krog skupinskega dela kvalifikacij za Evrospko prvenstvo v futsalu, ki bo leta 2022 na Nizozemskem. UEFA je tokratne kvalifikacije spremenila in jih pripravila na podoben sistem, ki ga poznajo v nogometu, kjer se prve ekipe iz skupin uvrstijo direktno na EP, drugouvrščene ekipe pa se pomerijo med seboj v “playoffu”.

Prvi krog bo imel tudi zelo močan slovenski pridih, saj bodo aktivni trije mednarodni sodniki in kontrolor sojenja.

Amdir Zahović in Aleš Perič Močnik se odpravljata v Pariz, kjer bosta v sodila tekmo med izbrano vrsto Francije in Gruzije. Dejan Veselič pa bo skupaj s Petrom Radojočičem iz Srbije, kateri je uskočil namesto Simona Todoroviča, sodil v Tel Avivu, kjer bo tekma med Izraelom in Belorusijo.

Mednarodni kontrolor Štefan Tivold bo tokrat naloge kontrolorja opravljal v Madridu, kjer igra Španija proti Latviji.

Poleg kvalifikacij za EP 2022, pa je v tem tednu tudi zadnja tekma za nastop na Svetovnem prvenstvu 2021, kjer se bosta na povratni tekmi pomerili Finska in Srbija. Kontrolor na tej tekmi pa bo predsednik SO futsal sodnikov Silvo Borošak, ki bo bdel nad delom madžarskih sodnikov.

Ob tem naj spomnimo tudi, da se bo v torek v Laškem v okviru kvalifikacij pomerila tudi naša reprezentanca proti Švici, kjer bo delo 3. sodnika opravljal Jernej Petek.

Prenos tekme iz Francije je na voljo TUKAJ, tekmo Slovenija – Švica pa si lahko ogledate v živo na SPORTKLUB 1. Obe tekmi bosta v torek, 8.12.2020 ob 19. uri.

Foto: Futsal.si / D.P.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.