Pred začetkom sezone sodniki preverili svojo pripravljenost

V soboto, so se sodniki v okviru “Dneva slovenskega futsala”, ki je potekal na Vrhniki srečali na rednem seminarju pred začetkom nove 26. futsal sezone.

Sodniki so se na Vrhniki zbrali v dopoldanskih urah in najprej opravili preverjanje telesne pripravljenosti. Fizično testiranje je  potekalo pod vostvom Mitje Novaka, ki je pri ZNSS odgovoren za pripravljenost in treninge sodnikov tako velikega nogometa kot futsala Tudi tokrat so sodniki “fizčne” teste opravljali po usmeritvah in sicer t.i. YO-YO test, CODA TEST in 20 metrske šprinte.

Nova pravila futsal igre sta predstavila Štefan Tivold in Silvo Borošak, sodniki pa so v nadaljevanju seminarja dobili jasna navodila za delo v novi sezoni. Tekom popoldneva so se jim pridružili tudi kontrolorji, ki bodo bdeli nad svojimi mlajšimi kolegi.

Med tem ko je vodja izobraževanja g. Tivold  predaval sodnikom je član SO g. Boris Grabar predstavljal pravila časomerilcem, g.Borošak pa je  z novimi pravili futsal igre seznanil tako trenerje kot delegate.

»Menim, da je bil seminar uspešen. Sodniki so uspešno opravili fizične teste, temu pa je sledil še teoretični del seminarja. Vse slušatelje je z analizo pretekle sezone seznanil Štefan Tivold. Prepričan sem, da so sodniki dobili dovolj informacij, kako naj ukrepajo v določenih situacijah. V novi sezoni pričakujemo, da sodniki dosledno spoštujejo spremembe in nova pravila igre, da so zbrani in angažirani pred in med tekmo. Strokovno znanje ni sporno, dobra je tudi fizična pripravljenost,« je dodal še Borošak.

Vse zbrane je pozdravil Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS in vsem predstavil novo uradno žogo tekmovanj, hkrati pa jim je razložil opozorila in navodila o organizaciji tekme v povezavi z ukrepi Covid-19.

V dopoldanskih urah je predsednik SO g. Silvo Borošak v imenu SO ZNSS in NZS nekdanjemu sodniku Igorju Bubulju, ki je aktivno sojenje zaradi starostne omejitve končal v preteklem letu izročil zahvalno plaketo in se mu s tem zahavalil za dolgoletno vzorno in pozitivno opravljanje sodniških nalog.

Foto: D.P. (futsal.si) in A.P.M

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.