Mednarodna kontrolorja in sodniki opravili e-izobraževanje

Kljub temu da se je letošnja sezona zaradi epidemije končala že z mesecem marcem za mednarodne sodnike in kontrolorja ni tako. UEFA je namreč za sodnike in kontrolorje pripravila t.i. e-izobraževanje in tako poskrbela, da so bili vsi mednarodni deležniki zelo aktivni še v mesecu aprilu in maju.

Sodniki Admir Zahović, Simon Todorović, Aleš Perič Močnik, Dejan Veselič in kontrolorja Štefan Tivold ter Silvo Borošak so tako tedensko prejeli video posnetke, katere so morali pregledati, oceniti in obrazložiti. Temu je sledila tedenska videokonferenca, kjer so zagovarjali svoje poglede in poenotili mnenja o situacijah.

Ob koncu izobraževanj so v angleškem jeziku opravili testiranje v poznanju pravil futsal igre in video test. Po uspešnem testiranju sedaj sledi enomesečni premor, po tem pa se bodo sodniki in kontrolorji ponovno srečevali preko video konferenc, kjer bo glavna tema “sprememba pravil”.

Izobraževanje je vodil sodniški odbor za futsal sodnike pri UEFA v sestavi Pedro Galan Nieto, Ivan Novak, Perry Gautier in Massimo Cumbo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.