ZA SODNIKI TRIDNEVNI SEMINAR V ANKARANU

Med 3.1.2020 in 5.1.2020 je potekal 14. seminar futsal sodnikov Slovenije. Seminar se je pričel v ŠD Burja, s fizičnim testiranjem sodnikov in merjenjem telesne sestave sodnikov. Pripravljenost    sodnikov je vodil g. Mitja Novak, ki je pri ZNSS zadolžen za treninge in kondicijsko pripravo sodnikov. Po opravljenih testiranjih so se sodniki namestili v hotelu Adria Convent v Ankaranu, kjer so  opravili test iz poznavanja pravil futsal igre.

Uvod v seminar sta naredila predsednik SO futsal sodnikov pri ZNSS g. Silvo Borošak in g. Štefan Tivold, ki sta skupaj s člani sodniškega odbora ˙(g. Boris Grabar, g. Svetislav Miljić, g. Stane Babič in g. Srečko Resner) pripravila in vodila.

Petkovo popoldne je bilo namenjenemu pregledu opravljenih kontrol in statističnemu pregledu sojenja v jesenskem delu prvenstva. Sojenje se je v primerjavi z lansko sezono izboljšalo, kar je vsekakor dobra novica in tudi dokaz, da sodniški odbor daje dobre smernice, ki jih sodniki tudi upoštevajo.

V soboto zjutraj so sodniki opravili trening v dvorani, kjer so na igralni površini vadili kako postopati v težkih situacijah, ki se po navadi zgodijo ob koncu tekme, kjer stopnja koncentracije nekoliko pade. Po treningu je sodnike čakalo delo po skupinah. med delom so se sodnikom pridružili tudi kontrolorji sojenja. Poudarek sobotnega dne je bil na presoji obetavnega napada in preprečitvi čiste situacije za dosego zadetka.

V nedeljo, zadnji dan seminarja, so sodniki zjutraj opravili trening. Sledilo je analiziranje video testa, ki so ga sodniki tudi opravili prvi dan in seznanitev z rezultati testiranj PFI. Ob koncu seminarja je predsednik g. Borošak podelil FIFA grbe za 2020 in čestital novima sodnikoma na listi in novim sodnikom v »programu Talent«.

Mednarodni sodniki še naprej ostajajo: Admir Zahović, Simon Todorović, Aleš Perič Močnik in Dejan Veselič. Nova sodnika na enotni listi futsal sodnikov sta Simon Plečko in Dejan Djukić iz MDNS Maribor, na listi »talentov« pa so novi sodniki Sašo Kranvogel, Miroslav Ilić in Doroteja Mušič, vsi MDNS Maribor in David Arnuš iz MDNS Ptuj.

Predsednik g. Borošak in  g.Tivold sta vsem sodnikom in kontrolorjem zaželela veliko sreče in dobrih odločitev v nadaljevanju prvenstva.

Fotogalerija iz seminarja se nahaja TUKAJ

J.P. in A.P.M

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.