SODNIKI PRIPRAVLJENI NA NOVO SEZONO

V soboto, 31.8.2019 je na Vrhniki potekal Dan slovenskega futsala. V sklopu tega so se srečali tudi sodniki pod vodstvom vodje izobraževanja g. Štefana Tivolda in preostalih članov sodniškega odbora, ki ga sestavljajo predsednik g.Silvo Borošak,  g. Boris Grabar, g. Svetiskav Miljić, g. Stane Babič ter g. Srečko Resner.

Sprva so opravili meritve telesne sestave, pod budnim očesom g. Mitje Novaka, ki je pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, zadolžen za fizično pripravo sodnikov. Sledilo je preverjanje fizične pripravljenosti, kjer so sodniki opravili CODA test ter sprinte, nato pa še YOYO test. Sodniki so bili v tem delu seminarja uspešni.

Po prvem delu so se sodniki preselili v učilnico osnovne šole, kjer so se pridružili kontrolorjem. Sprva sta vodji futsal tekmovanj na NZS-ju, g. Bojan Gliha ter g. Stane Damiš predstavila sistem tekmovanj v letošnji sezoni.

Sledil je pregled dela sodnikov v končnici lanskega prvenstva. Ugotovljeno je bilo, da so sodniki sodili konstantno ter dobro, z manjšimi odstopanji v pozitivno ter negativno smer. Tekom ogleda video gradiva so sodniki razglabljali o določenih situacijah, ki se se jim dogajale na tekmah, ter tako poenotili kritrije. Sodniki so za konec dobili tudi navodila za začetek prvenstva.

Besedilo: J.Petek
Foto: J.P. in D.P./futsal.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.