SODNIKI PRIPRAVLJENI NA ZAČETEK NOVE SEZONE

V soboto, 22.9.2018, je Ljutomer gostil Dan slovenskega futsala, v sklopu katerega je bilo tudi predavanje za delegate, časomerilce, trenerje, kontrolorje ter sodnike. V dopoldanski urah so slednji imeli preverjanje telesne sestave in fizične pripravljenosti (YOYO test, CODA test ter šprinti), ki jih je izvedel g. Mitja Novak iz ZNSS, kjer je zadolžen za fizično pripravljenost vseh slovenskih sodnikov.

Po malici se je dogajanje preselilo v predavalnico, kjer sta prisotne pozdravila predsednik sodniškega odbora za futsal pri NZS, Silvo Borošak, ter strokovni vodja za futsal, Štefan Tivold.

Sledil je pozdrav Staneta Kokalja, referenta za futsal pri NZS, ki je predstavil  novosti v tekmovanjih, za prihajajočo sezono.

Besedo je nato prevzel g Štefan Tivold, ki je podal statistično oceno sojenja sodnikov v prejšnji sezoni, ki je podal ugotovitve, da je bilo sojenje dobro, so pa bila pozitivna ter negativna odstopanja. Povedal je tudi  da je bilo s klubi opravljeno predavanje o interpretaciji določenih pravil. Pohvalil je tudi naše mednarodne sodnike in njihovo angažiranost v Evropskem prostoru.

G. Silvo Borošak je pohvalil sojenje v končnici lanskega prvenstva. Sodniki so si skupaj z kontrolorji  ogledali nekatere situacije s tekem. Poudarek je bil na pravočasnem pisku prekrškov, ureditvi opreme igralcev (športne nogavice,  podhlače ter podmajice), in pri postavitvi sodnikov pri izvajanju sekundarnega(10m) kazenskega udarca.

Ob koncu sta g. Borošak in g. Tivold sodnikom in kontolorjem zaželela uspešno sezono.

Besedilo/Foto: J.P. in A.P.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.