SODNIKI PRIPRAVLJENI NA NOVO SEZONO

V soboto so v okviru Dneva slovenskega futsala, svojo pripravljenost pred novo futsal sezono preverjali tudi sodniki in kontrolorji.

Prvi so z delom začeli sodniki, ki so sprva opravili fizične teste, temu pa je sledilo še predavanje in analiza končnice 1.SFL. Razjasnitve nekaterih zanimiv situacij sta podajala g. Štefan Tivold in g. Silvo Borošak. Sodniki so iz strani strokovnega vodstva dobili tudi jasna navodila za delo in postopanje v novi sezoni. Posebno pozornost so namenili t.i. izenačenem kriteriju med sodnikoma ter o sodelovanju med sodniki na tekmi. Tekom popoldneva so se jim pridružili tudi kontrolorji, ki so dobili dodatna navodila kako bdeti nad svojimi mlajšimi kolegi.

Predsednik SO g. Borošak je ob koncu seminarja povedal: »Tendence pri sojenju v futsalu ostajajo enake, tukaj se kaj veliko ni spremenilo. Seminar smo pričeli s fizičnim delom, testirali smo sodnike, rezultati kažejo, da so dobro trenirali, popoldan pa smo skupaj pregledali nekatere ključne situacije na tekmah in se o njih pogovorili ter poenotili pogled. Celotni  strokovni odbor je mnenja, da so sodniki  dobro pripravljeni pred začetkom nove sezone.

Vse zbrane so pozdravili podpredsednik NZS g. Danilo Kacijan, predsednica KMN ga. Samantha Tina Lovše in referent za futsal g. Stane Kokalj, ki je sodnikom predstavil nekaj novosti in jim zaželel uspešno sezono.

Več slik si lahko ogledate TUKAJ
Foto: J.P. / A.P.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.