SODNIKI OPRAVILI ANALIZO SOJENJA

Futsal sodniki so se pred nadaljevanjem zadnjega dela 1. SFL zbrali na Brdu pri Kranju. Vodstvo sodniškega odbora futsal sodnikov je namreč tam pripravilo analizo sojenja v drugem delu sezone, seveda z namenom usmeriti in izboljšati delo sodnikov v končnici.

Uvodne besede je sodnikom namenil predsednik SO g. Silvo Borošak. Poudaril je, da je sojenje v splošnem zadovoljivo, vsekakor pa so se pokazale nekatere pomanjkljivosti. Te se nanašajo predvsem na področje sodelovanja med sodniki in ravnanje sodnikov v konfrontaciji z igralci. In ravno tem tematikam je bilo zato na tokratni analizi, ki jo je z video posnetki pripravil g. Štefan Tivold, namenjenega največ časa.

Nekaj besed je vodstvo namenilo tudi vlogi tretjih sodnikov, ki se bodo pojavili v končnici od polfinalnih tekmah dalje. Tretji sodnik ima po predpisih pomembno vlogo na sami tekmi. Skrbi za postopke pred tekmo in ima ključno funkcijo med potekom tekme, med povezljivostjo uradnih oseb in ekipami..

Člani SO so vse sodnike spodbudili, naj se maksimalno angažirajo na zadnjih tekmah 1. SFL in naj bo njihova koncentracija do zadnje sekunde 100 %.

Ob koncu je predsednik g. Borošak povedal:

Vsi sodniki, ki so pokazali željo in napredek so dobili priložnost soditi 1.SFL. Kako dobro so dano priložnost izkoristili, je seveda odvisno od posameznega sodnika, vsekakor pa bo priložnosti za dokazovanje na najelitnejših slovenskih futsal tekmah še dovolj, je sklenil g. Borošak.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.