FUTSAL KONTROLORJI NA LICENČNEM SEMINARJU

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je potekalo izobraževanje in licenciranje futsal kontrolorjev sojenja ZNSS. Pripravila in vodila sta ga predsednik Sodniškega odbora futsal sodnikov pri ZNSS gospod Silvo Borošak in vodja izobraževanja futsal sodnikov gospod Štefan Tivold.

Sedanjim 13 kontrolorjem so se pridružili štirje novi, ki so v sklopu rednega licenčnega seminarja opravili test iz poznavanja pravil futsal igre, pogledali vlogo kontrolorja in opravili video ogled prijateljske tekme SLOVENIJA – ITALIJA. Vsi kontrolorji so opravili tudi video analizo izbrane tekme in ocenili delo sodnikov, kot končno nalogo pa še napisali poročilo o kontroli sojenje.

Novi kontrolorji so tako postali Gregor Kovačič, Boris Toplak, Dejan Koprivec Nikolić in Borut Šivic, sicer nekdanji mednarodni futsal sodniki.

Gospod Borošak je poudaril, da morajo kontrolorji tudi v bodoče delo opravljati skladno z razvojem modernega futsala in modernega pristopa k sojenju, saj je edino to zagotovilo, da bodo sodniki še naprej lahko uspešni na domačih tekmah in da bodo sojenje dobro prezentirali tudi v tujini.

Foto: APM

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.