BORUT ŠIVIC KONČAL AKTIVNO KARIERO

Petek 23.12.2016 bo zagotovo dan, ki si ga bo zapomnil futsal sodnik Borut Šivic. 45-letni Gorenjec je namreč na tekmi državnega prvenstva med FC Maribor in FC Dobovec odsodil zadnjo uradno tekmo.

Najbolj znan slovenski futsal sodnik Borut Šivic je v tem koledarskem letu dopolnil 45 let, kar je dovoljena zgornja meja za sojenje na mednarodnih in državnih listah. Borut trenutno velja za najtrofejnejšega in najuspešnejšega slovenskega futsal sodnika, kar dokazujejo številna delegiranja na zaključna tekmovanja.

V 10 letih sojenja na mednarodni ravni se je zvrstilo več različnih tekem, tako reprezentančnih kot klubskih. Naj omenimo le najpomembnejše: Svetovno prvenstvo (Tajska 2012), Svetovno klubsko prvenstvo (Španija 2011), 3x Evropsko prvenstvo (2010 Madžarska – tekma za 3. mesto, 2012 Hrvaška – polfinale, 2014 Belgija), 3x finale Lige prvakov (2009 Rusija, 2012 Španija, 2015 Azerbajdžan) in 2x Evropsko prvenstvo U-21 (neuradno 2008 Rusija, uradno 2009 Rusija – finale).

Poslovilno tekmo na mednarodni ravni je imel pretekli mesec, ko je sodil na polfinalnem turnirju Lige prvakov na Portugalskem. Ob tem so mu predstavniki UEFA podarili žogo s podpisi vseh uradnih oseb in igralcev, ki so sodelovali na turnirju v Lizboni, zaploskala pa mu je tudi 4000 glava množica navijačev.

This slideshow requires JavaScript.

»Hitro je minilo 10 let mednarodne scene! Bilo je zelo lepo, nepozabno! Pridobljene izkušnje bom z veseljem delil naprej,« je povedal Šivic ob zaključku kariere in se ob tem zahvalil predsedniku SO gospodu Silvu Borošaku, vodji izobraževanja gospodu Štefanu Tivoldu in članom strokovnega odbora za ponujeno priložnost in podporo.

Borut bo ostal aktiven v futsalu, saj bo s svojim znanjem in pridobljenimi izkušnjami pomagal strokovnemu odboru pri izobraževanju in delu z mladimi sodniki.

Foto: Jure Veber -FC Maribor, Osebni arhiv

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.