ZAHOVIĆ NA SEMINAR V MALEZIJO

Naš mednarodni sodnik Admir Zahović (na sliki desni) se te dni odpravlja v Malezijo, kjer Azijska nogometa zveza(AFC) pripravlja seminar za njihove sodnike. Na povabilo tamkajšnjih predstavnikov je UEFA izbrala dva sodnika, ki se bosta pridružila seminarju AFC. Njegov namen je spoznavanje delovanja in organiziranja sodnikov na drugi celini, bistvo pa je poenotenje interpretacije pravil futsal igre. Povabilo našega sodnika na seminar AFC je nov dokaz, da UEFA opazi napredek naših sodnikov in je hkrati nagrada za dosedanje delo Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in Strokovnega odbora za futsal sodnike pri ZNSS.

Pred odhodom v Malezijo smo se na kratko pogovarjali z Admirjem.

Admir, UEFA te pošilja na seminar na drugo celino – na kakšen seminar se odpravljaš?

Tako je. Iz strani UEFE sem prejel obvestilo, da me pošilja na izmenjalni seminar sodnikov v AFC, kar je znak dobrega sodelovanja med UEFA in AFC.

Koliko časa bo potekal seminar in kje?

Seminar bo trajal 4 dni, s pričetkom 2. novembra v Kuala Lumpurju, kjer je tudi sedež AFC .

Čemu je namenjen?

Seminar je namenjen preverjanju pripravljenosti in izobraževanju futsal sodnikov iz celotne Azije. Zagotovo je cilj seminarja tudi enotna interpretacija pravil futsal igre. Kaj več pa bom lahko povedal, ko se vrnem.

Koliko sodnikov se bo zbralo, koliko vas odhaja iz EU?

Koliko bo vseh sodnikov iz Azije v tem trenutku ne vem natančno.  AFC je povabil dva sodnika iz Evrope, UEFA je odločila, da se seminarja udeleživa Ruben Guerreiro in Portugalske in jaz. Na seminarju bo tudi Massimo Cumbo iz Italije, ki je FIFA instruktor in kontrolor.

Kaj pričakuješ od seminarja?

Pričakujem novo izkušnjo, nadgradnjo znanja in pogled na to, kako poteka izobraževanje na najvišjem nivoju v drugi organizaciji na drugem koncu sveta.

Hvala, Admir, in srečno pot!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.