ZA SODNIKI SEMINAR PRED NOVO SEZONO

V soboto, so se sodniki v okviru “Dneva slovenskega futsala”, ki je potekal v Litiji srečali na rednem seminarju pred začetkom 22. futsal sezone.

Sodniki so se v Litiji zbrali v dopoldanskih urah in najprej opravili preverjanje telesne pripravljenosti. Fizično testiranje je  potekalo pod vostvom Mitje Novaka, ki je pri ZNSS odgovoren za pripravljenost in treninge sodnikov tako velikega nogometa kot futsala Tokrat so sodniki “fizčne” teste opravljali po novih usmeritvah in sicer t.i. YO-YO test, CODA TEST in 20 metrske šprinte. Testiranju so sledila še predavanja.

Nova znanja in izkušnje sta podajala Štefan Tivold in Silvo Borošak, sodniki pa so s tem dobili jasna navodila za delo v novi sezoni. Tekom popoldneva so se jim pridružili tudi kontrolorji, ki bodo bdeli nad svojimi mlajšimi kolegi.

»Menim, da je bil seminar uspešen. Sodniki so uspešno opravili fizične teste, temu pa je sledil še teoretični del seminarja., ko je vse slušatelje z analizo pretekle sezone seznanil Štefan Tivold. Prepričan sem, da so sodniki dobili dovolj informacij, kako naj ukrepajo v določenih situacijah. V novi sezoni pričakujemo, da dosledno spoštujejo pravila igre, da so zbrani in angažirani pred in med tekmo. Strokovno znanje ni sporno, dobra je tudi fizična pripravljenost,« je dodal še Borošak.

Vse zbrane sta pozdravila tudi predsednik KMN pri NZS in član IO NZS Vlado Močnik in Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.