ZACETEK 1.SFL 23.SEPTEMBRA

Še dva meseca nas ločita do začetka nove sezone 1. Slovenske futsal lige. Danes je bil v prostorih Nogometne zveze Slovenije opravljen žreb 22. sezone 1. SFL,v kateri bo igralo 10 ekip. Sezona se začne 23. septembra s 1. krogom.

Novinec v ligi vrhniški FK Zavas Siliko bo z novim trenerjem Miletom Simeunovičem gostil Litijo, ki se lahko pohvali z desetimi naslovi državnega prvaka. Dobovec Pivovarna Kozel bo doma pričakal aktualnega državnega prvaka Proen Maribor. Obe ekipi, tako Dobovec kot Mariborčani, bosta sezono začela z novima trenerjema. Kozle bo vodil slovenski selektor Andrej Dobovičnik, vijoličaste pa hrvaški strokovnjak Robert Grdović.

Prvi krog prinaša tudi posoški derbi. K Puntarju v Tolmin odhaja Oplast iz Kobarida, ki se je pred nadaljevanjem sezone okrepil z dosedaj Puntarjevim trojcem Jure Uršič, Gregor Kos, Nik Logar.

V Benediktu bomo spremljali obračun starih znancev Benedikta in KMN Bronxa s Škofij. Tudi v prihodnje bosta zasedbi igrali pod taktirko Tomislava Novaka in Dina Krivičiča. Povratnik v 1. SFL KMN Tomaž pa bo svojo 1. SFL zgodbo začel pri Sevnici, kjer se je na klop vrnil Mitja Jontez.

Naslov državnega prvaka bo branil Proen Maribor. Novinca v ligi sta FK Zavas in Tomaž Šic Bar.

1. SFL, 1. krog, 23.9.
FK Zavas Siliko – FC Litija
Dobovec Pivovarna Kozel – Proen Maribor
KMN Puntar – KMN Oplast Kobarid
KMN Benedikt – KMN Bronx Škofije
KMN Sevnica – Tomaž Šic Bar

Vir in besedilo: http://www.futsal.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.