Sodnik Jernej Petek

Tokrat predstavljamo prvega izmed treh sodnikov, ki so se v začetku letošnjega leta(2016) uvrstili na enotno listo futsal sodnikov pod okriljem ZNSS.

Ime in Priimek:
Jernej Petek

Leto rojstva:
1990

Staž sojenja (veliki nogomet/futsal)?
Nogomet od sezone 2008/09, futsal pa uradno od sezone 2013/14. V naslednji sezoni (2014/15) sem opravil regijski izpit, v tej sezoni (2015/2016), pa sem prišel na enotno listo futsal sodnikov Slovenije.

Jernej Petek na debitanski tekmi 2.SFL, poleg Uroš Hozjan (foto: FSK Stripy)

Jernej Petek(desni) na debitanski tekmi 2.SFL, poleg Uroš Hozjan (foto: FSK Stripy)

Kaj je bil vzrok/ideja da postaneš futsal sodnik?
Najpomembnejši razlog mi je seveda lepota, atraktivnost ter dinamika tega športa. V svojih osnovnošolskih ter srednješolskih letih sem treniral nogomet ter futsal. Ob vpisu na študij v Ljubljano sem le to prenehal, ker pa sem želel aktivno ostati v tem športu, sem se odločil za sojenje.

Imaš morda kakšno tekmo, ki si jo odsodil posebej v spominu?
Vse tekme ki sem jih odsodil imam v spominu, tako da bi bilo težko izpostaviti eno tekmo. Definitivno pa ne bom pozabil izpitne tekme v 3.SFL (z Admirjem Z.) in prve tekme v 2 SFL (z Urošem H.). Do sedaj so mi tekme ostale v dobrem spominu, tako da upam, da bo tako ostalo še vnaprej. 🙂

Kaj je bila najpomembnejša tekma, ki si jo sodil?
Vse tekme so za mene pomembne. Ni pomembno kaj sodiš…ali je to tekma mlajših selekcij ali članov, na vseh se piše svoja zgodba in dogajajo stvari in situacije, pri katerih moraš biti zbran in iz katerih se učiš. Če pa bi že moral izbrati samo eno tekmo, pa bi verjetno izbral debi na 2.SFL, v Škofji Loki

Kaj so tvoji cilji v sodniškem poslanstvu?
Primarni cilj je definitivno dobro sojenje in izkazovanje zaupanja sodniškemu odboru, ki mi omogoča sojenje tekem. Sekundarni cilj pa je definitivno mednarodni grb. Če hočeš v življenju uspeti, si moraš postaviti visoke cilje, h katerim stremiš in če jih želiš doseči se moraš iz dneva v dan izpopolnjevati.

Koliko tekem (približno) si že odsodil?
Pod okriljem NZS-ja sem odsodil okoli 80 futsal tekem. Z vsemi tekmami zimskih lig, poletnih lig, turnirjev, prijateljskih tekem pa preko 500.

S katerim sodnikom si največkrat v paru?
Največkrat sem do sedaj sodil z Jasminom Mustafićem, s katerim sem odsodil več kot polovico svojih futsal tekem. Stalnega para še nimam, mi je pa v veselje soditi tekme z vsemi sodniki, saj se od vsakega lahko nekaj naučiš, ter se med seboj odlično ujamemo.

Tvoji hobiji?
Igranje futsala, igranje odbojke na mivki, plavanje, druženje s prijatelji….pa še kaj bi se našlo. 🙂

Življenjski moto?
Nimam nobenega posebnega….So pa tu trije, ki so mi nekoliko bolj pri srcu. Live your life; živi in pusti živeti; kjer je volja, tam je pot.

Hvala za pogovor!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.