ZA SODNIKI SEMINAR V ANKARANU

Futsal sodniki so se minuli vikend mudili na tridnevnem seminarju v Ankaranu. Na seminarju so bili prisotni sodniki iz enotne liste futsal sodnikov, ki sodijo tekmovanja pod okriljem NZS, pridružili pa so se jim je tudi trije mladi sodniki, ki so na novi na listi »talentov«.

UEFA kontrolorja Tivold in Borošak

Tivold in Borošak (Foto: http://www.futsal.si , D.P.)

Seminar sta vodila predsednik futsal sodniškega odbora pri ZNSS g.Silvo Borošak in vodja izobraževanja g.Štefan Tivold, katerima pa so pomagali tudi ostali člani sodniškega odbora (g.Milič, g.Grabar in g.Resnar).

Sodniki so takoj na začetku seminarja najprej opravili s fizičnimi normami, za katere je poskrbel g. Novak, ki je pri ZNSS zadolžen za kondicijsko pripravo sodnikov. Kasneje pa so še odpisali teoretični test iz pravil futsal igre.

V treh dneh so sodniki napravili temeljito analizo sojenja v dosedanjih krogih na tekmah 1.SFL in 2.SFL, z UEFA in FIFA video posnetki pa so poenotili tudi nekatere razlage na temo prekrškov in disciplinskega ukrepanja.

Zadnji dan so sodniki izvedeli svoje rezultate na fizičnih in teoretičnih testih, vodstvo je sporočilo da so prav vsi sodniki uspešno opravili z fizičnimi normami, ravno tako pa so bili prav vsi sodniki uspešni pri preverjanju futsal pravil.

Ob samem zaključku seminarja je vse prisotne pozdravil tudi podpredsednik KMN g. Dušan Bezjak, ki je nato skupaj z predsednikom SO g. Borošakom  razdelil tudi mednarodne grbe (FIFA), ki so jih za leto 2016 prijeli: Admir Zahović, Borut Šivic,  Dejan Nikolić in Simon Todorovič.

Predsednik g. Borošak je ob zaključku vsem prisotnim sodnikov in kontrolorjem zaželel uspešno in dobro delo v letu 2016, veliko sreče in uspeha pa je zaželel tudi Admirju Zahoviču, ki bo v mesecu februarju sodil na Evropskem prvenstvu v Beogradu!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.