PO SEMINARJU SODNIKOV

Futsal sodniki so se minuli vikend mudili na »tradicionalnem« letnem seminarju, tokrat je bil seminar prvič v Mariboru.

Na seminarju so bili prisotni sodniki iz enotne liste futsal sodnikov, ki sodijo tekmovanja pod okriljem NZS, pridružili pa so se jim je tudi trije mladi sodniki, ki so na novi na listi »talentov«.

UEFA kontrolorja Tivold in Borošak

Tivold in Borošak

Seminar sta vodila predsednik futsal sodniškega odbora pri ZNSS g.Silvo Borošak in vodja izobraževanja g.Štefan Tivold, katerima pa so pomagali tudi ostali člani sodniškega odbora (g.Milič, g.Grabar in g.Resnar).

Sodniki so takoj na začetku seminarja najprej opravili s fizičnimi normami in odpisali teoretični test iz pravil futsal igre, prvič pa so imeli na urniku tudi predavanje o treniranju in kondicijskih pripravah, ter predavanje o zdravi prehrani, katere je pripravil g.Novak, ki je na ZNSS zadolžen za kondicijsko pripravo sodnikov.

V treh dneh so sodniki napravili temeljito analizo sojenja v dosedanjih krogih na tekmah 1.SFL in 2.SFL, z UEFA in FIFA video posnetki pa so poenotili tudi nekatere razlage na temo prekrškov in disciplinskega ukrepanja.

Zadnji dan so sodniki izvedeli svoje rezultate na fizičnih in teoretičnih testih, vodstvo je sporočilo da so prav vsi sodniki uspešno opravili z fizičnimi normami-malo manj pa je bilo uspešnih na teoretičnih testih, tako da bo nekaj sodnikov moralo ponoviti teoretični preizkus.

Predsednik SO g.Borošak je ob zaključka seminarja naredil nekakšen pregled dela in ob tem poudaril da je načeloma sojenje v 1.SFL in 2.SFL dobro-vendar poudaril da so še rezerve in bi lahko naredili še korak naprej, sploh na področju »enakih presoj«.

Ob samem zaključku seminarja je vodstvo razdelilo tudi mednarodne grbe (FIFA), ki so jih za leto 2015 prijeli: Admir Zahović (novi najvišje rangirani sodnik), Borut Šivic,  Dejan Nikolić in Simon Todorovič.

Predsednik Borošak je ob zaključku vsem prisotnim sodnikov in kontrolorjem zaželel uspešno in dobro delo v nadaljevanju sezone!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.