PO SEMINARJU V LITIJI

V Litiji so v soboto na svoj račun v okviru Dneva slovenskega futsala prišli tudi sodniki in kontrolorji.

Prvi so z delom začeli sodniki, ki so sprva v Šmartnem opravili fizične teste, temu pa je sledilo še predavanje v novi litijski osnovni šoli. Nova znanja in izkušnje sta podajala Štefan Tivold in Silvo Borošak, sodniki pa so dobili tudi jasna navodila za delo v novi sezoni. Tekom popoldneva so se jim pridružili tudi kontrolorji, ki bodo bdeli nad svojimi mlajšimi kolegi.

»Menim, da je bil seminar uspešen. Sodniki so uspešno opravili fizične teste, temu pa je sledil del, ko je vse slušatelje s spremembami futsal igre seznanil Štefan Tivold. Prepričan sem, da so sodniki dobili dovolj informacij, kako naj ukrepajo v določenih situacijah. V novi sezoni pričakujemo, da dosledno spoštujejo pravila igre, da so zbrani in angažirani pred in med tekmo. Strokovno znanje ni sporno, dobra je tudi fizična pripravljenost,« je prepričan Borošak.

Med sodniki je bil tudi izkušeni Borut Šivic, ki 1. SFL sodi od leta 2000. Mladim sodnikom priporoča, da se učijo, delajo na sebi – tako osebnostno ter strokovno, predvsem pa naj iščejo nasvete.

Vse zbrane sta pozdravila tudi predsednik KMN pri NZS in član IO NZS Vlado Močnik in Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.

Več informacij na http://www.futsal.si

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Futsal.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.