Foto: FUTSAL SODNIKI NA ULICNEM NOGOMETU 3na3

V nedeljo, 13.7. se je v Mariboru končala uvodna uspešna sezona Renault Sport v Uličnem nogometu, ki ga je organizirala agencija EXTREM.

»Namen je dosežen, ulični nogomet smo ponesli po Sloveniji, igralke in igralce smo vrnili v urbana okolja, igrali smo v šestih mestih, priložnost pa smo dali vsem – otrokom, dekletom, rekreativcem in članom. Vse se je dogajalo, kot smo napovedali z našim sloganom »Vsi smo Prva liga,« je po koncu serije povedal vodja projekta David Taskov.

Naslov v Koper

Prvaki v igri 3na3 so postali igralci ekipe Hoti´s Style v postavi Marko Hrvavtin, Slaven Radiškovič, Dražen Vujić, Tine Kapun, Saša Radiškovič. V finalu je obalna peterica s 3:2 ugnala ekipi Pivo Kozel, kjer sta igrala tudi brata Rok in Alen Mordej iz Rogatca pri Dobovcu.

Državni reprezentant hvali organizacijo

Nedeljske turnir je na ulico privabil številne Mariborčanke in Mariborčane, obračune na trgu pa sta si ogledala tudi nogometaš NK Maribora in državni reprezentant Aleš Mertelj ter smučarka Ilka Štuhec.

»To je nogomet, ki je malce drugačen, kot smo ga vajeni, a nič manj zanimiv. To je tisti nogomet, ki smo ga igrali včasih mi. Vidim, da vlada veliko zanimanje za tak nogomet in prav je tako. Naj mladi igrajo in se bavijo s športom, to je zdravo in koristno,« pa je pristavil Mertelj.

Odmevnost dogodka

Tekmovanje v Mariboru sta si ogledala tudi Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik Komisije za mali nogomet pri NZS ter Stane Kokalj, referent za futsal. Pohvalila sta izvedbo ter odmevnost dogodka.

Ker je bilo na turnirju zelo veliko ekip, v različnih kategorijah(U15, U18, Ženska, Rekreativci, Profesionalne ekipe,…), je bilo v Mariboru dejavnih kar šest sodnikov. NA zaključnem turnirju so sodili: Borut Šivic, Igor Bubulj, Aleš Perič Močnik, Jan Janžekovič, Jasmin Mustafič in Uroš Hozyan.

Nekaj »sodniških« fotoutrinkev….

 

Več o projektu pa na:

– na uradni spletni strani: www.extrem.si
– na uradni Facebook strani: www.facebook.com/extrem.si

Vir: D.P., www.futsal.si , NZS

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.