SODNIKI AKTIVNI TUDI POLETI

Že pridno smo vkorakali v poletje, ko je čas da se igralci futsala malo oddahnejo in se predajo poletnim aktivnostim, ravno tako pa to velja za futsal sodnike.  Kljub temu da uradnega tekmovanja(pod NZS) v futsalu skozi poletje ni, so nekateri sodniki dejavni tudi poleti, saj kar nekaj krajev po Sloveniji organizira takšne ali drugače »poletne futsal lige«, kjer so dejavni nekateri futsal sodniki.  V času poletja pa so organizirani tudi številčni turnirji v malem nogomet, kjer po navadi sodelujejo tudi futsal sodniki.

Pred 14-timi dnevi je v Kopru potekal nogometni spektakel Luka Koper World Cup 2014 v organizaciji SportForum Slovenija. Malonogometni turnir je potekal kot simulacija SP 2014 v Braziliji, zato je vsaka izmed 32 ekip zastopala barve ene od uvrščenih reprezentanc.

Svetovni prvaki je postala Alžirska izbrana vrsta, ki skozi turnir ni izgubila dvoboja in je zasluženo osvojila čudovit pokal, ki je bil delo učenk in učencev Osnovne šole Koper. Alžirske barve je branila ekipa Hotis Style, za katero sta med drugim nastopila tudi znana obraza slovenskega futsala – Kristjan Čujec in Marko Hrvatin.

Na omenjenem turnirju je bilo dejavnih kar 6 futsal sodnikov, ki so prihajali kar iz štirih različnih društev sodnikov.

 V Kopru so sodili: Dejan Makivić (DNS Koper), Simon Radovac (DNS Koper), Matej Rustja (MDNS N.Gorica), Alen Božič (MDNS N.Gorica), Gregor Korošec (DNS Ljubljana), Borut Šivic (DNS Kranj) in Aleš P. Močnik (DNS Kranj).

Vse o samem turnirju si lahko preberete TUKAJ

Drugi večji turnir v zadnjem času pa je bil turnir PRAZNIK SLOFUTSALA, ki ga že 9. leto zapored organizirajo v ŠD Selca in velja za največji futsal turnir v Sloveniji.

V fantastični konkurenci 45ih ekip iz Slovenije, Hrvaške in Češke, še kvalitetnejši kot pretekla leta, sta se v finalu še tretjič zapored srečali isti ekipi, Jasko trade in Gozdarstvo Mujkić. Novo dramatično finale se je končalo z remijem, po kazenskih strelih pa so se svojega prvega naslova prešerno veselili igralci Jasko trade iz Ljubljane.

Vse o samem turnirju najdete TUKAJ

Vsem sodnikom, ki so dejavni tudi skozi poletje želimo veliko užitkov in pravih odločitev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.