NOVOST: PREDSTAVITEV FUTSAL PRAVIL

V ponedeljek bo na naši strani  čas za predstavljanje pravil futsal igre. Za osnovo in povzemanje pravil nam bo služila zadnja izdaja pravil »FIFA FUTSAL PRAVILA IGRE 2012«, katero je pripravil g. Štefan Tivold, ki velja za enega najboljšega poznavalca futsal pravil, kar dokazuje s tem da je FIFA inštruktor  in mednarodni kontrolor sojenja.

Tivold Štefan

g. Štefan Tivold

 

Sama knjiga je sestavljena iz dveh delov, prvi del so »uradna« pravila, v drugem delu knjige pa so dodani komentarji + posamezni primeri  k pravilom za lažje razumevanje le teh.

Pravila začnemo predstavljati v ponedeljek, 14.4.2014.

Predsednika SO ZNSS futsal g. Silvo Borošak v knjigi:

Fifa pravila v slovenščini»Gre za drugo tovrstno izdajo pravil futsal igre pri nas(prava pravila so bila izdana leta 2000) z osnovnim namenom izobraževanja sodnikov in vseh akterjev ter ljubiteljev te vse bolj popularne igre. Potrebno je omeniti, da je futsal vse bolj popularen ne samo v Sloveniji, ampak po vsem svetu. Slovenija je zelo visoko, da naj gre za klubska tekmovanja, državno reprezentanco in ne nazadnje za naše mednarodne sodnike.
Vse to nas zavezuje, da postorimo še več v smeri izobraževanja vseh, ki so kakorkoli povezani s to zelo lepo in dinamično igro. Prepričan sem, da bodo ta FIFA futsal pravila igre marsikoga še bolj približala futsalu.«  

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.