GREGOR KOROSEC

aaaaa

Gregor KOROŠEC

V tokratni predstavitvi predstavljamo Gregorja Korošča, ki je svojo sodniško pot pričel v DNS Celje, v letošnji sezoni pa je postal “novi” član  DNS Ljubljana.

Ime in Priimek:
Gregor Korošec

Leto rojstva:
1978

Staž sojenja (veliki nogomet/futsal)?
Razen nekaj priložnostnih tekem nisem nikoli sodil velikega nogometa. Futsal pa sodim že dobrih 12let.

Kaj je bil vzrok/ideja da postaneš futsal sodnik?
Ko se enkrat zaljubiš v nek sport, postane del tebe. S futsalom sem odraščal, spremljal njegov razvoj in napredek. Velik prijatelj Stane Zule pa je bil tisti, ki mi je dal v roke prvo piščalko, kartona in neprecenljive napotke, kako mirno pluti po razburkanem nogometnem morju.

Imaš morda kakšno tekmo, ki si jo odsodil posebej v spominu?
Vsaka tekma je zgodba zase. Zagotovo se globje v spomin vtisnejo tiste ‘prve’. Nasploh prva tekma, ki jo odsodiš, potem prva v MNZ Celje, prva tekma pod okriljem NZS, prva na najvišjem nivoju in prva reprezentančna.

Posebno mesto ima tudi peta finalna tekma državnega prvenstva med Litijo in Puntarjem, na kateri sem deloval kot tretji sodnik.

Kaj je bila najpomembnejša tekma, ki si jo sodil?
Težko izpostavim najpomembnejšo. Na vsako delegirano tekmo, se moraš pripraviti, kot da je najpomembnejša. Čas šele kasneje kakšno osvetli, za katero lahko rečeš, da je bila res pomembna.

Ne smemo pa pozabiti da je dejansko najpomembnejša tekma naše življenje. Če na tej tekmi sprejemaš prave odločitve, se lahko na samem koncu z veseljem ozreš nazaj.

Kaj so tvoji cilji v sodniškem poslanstvu?
Vsakdo mora imeti visoke cilje, saj le ti pripomorejo k temu, da se trudiš in postajaš boljši iz dneva v dan. Ne samo v sojenju, ampak tudi v vsakdanjem življenju.

Tudi kot sodnik imam postavljene visoke cilje, do kolikšne mere jih bom uresničil pa je odvisno od mnogih dejavnikov. Zadovoljen sem, da mi vodstvo ZNSS daje priložnost, seveda pa je samo od mene odvisno, kako jo izkoristiti. Mislim, da sem na dobri poti.

Moja velika ljubezen so tudi pravila nogometne igre in verjamem, da bom v prihodnje tudi sam dodal kakšen kamenček v ta mozaik.

img_0179-1

Gregor v akciji – Finale ŽFL 2014

Koliko tekem (približno) si že odsodil?
Ogromno. Žal ne štejem tekem, vendar mi verjemite, da se jih s časom nabere kar precej.

S katerim sodnikom si največkrat v paru?
Zaenkrat še nimam nekega stalnega partnerja. Verjetno pa sem odsodil največ tekem z Radetom Kovačičem.

Tvoji hobiji?
Vsi so povezani s športom. Čeprav sem najbolj aktiven v futsalu, je moja velika ljubezen košarka. Ker prihajam iz majhne vasi nedaleč od Rogle, delujem tudi kot učitelj smučanja. Ne gre pa tudi brez kolesa, tenisa,…

Življenjski moto?
Nimam nekega življenjskega mota, saj se v posameznih obdobjih življenja poistovetiš z različnimi. Ne bom pa nikoli pozabil življenjske resnice, ki mi jo je nekoč zaupal dober prijatelj duhovnik Štefan Kušar:

Donec eris felix multos numerabis amicos. Tempora si fuerint nubile solus eris. “Dokler ti je sreča naklonjena imaš mnogo prijateljev. Ko pa pridejo temni časi, ostaneš sam.”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.