NOVOST »OBVEZNI TRENINGI«

Velika novost v tem letu za sodnike futsala so tudi obvezni treningi. Predsednik strokovnega odbora (SO) futsal sodnikov pri ZNSS g.Silvo Borošak je sodnikov na seminarju v Izoli povedal novico, da je SO soglasno sprejel odločitev, da bodo z začetkom meseca februarja v vseh društvih organizirani treningi za sodnike.

DSC_8344Razlogov zakaj se je SO odločil za ta korak in uvesti obvezne treninge je več – eden glavnih pa je vsekakor ta, da se tudi od sodnikov iz leta v leto pričakuje boljšo kondicijsko pripravljenost . Strokovni odbor tako sledi smernicam, ki jih ZNSS dobiva in uveljavlja iz strani UEFE, ki daje velik pomen na razvoj sodnikov na vseh področjih in eden glavnih je tudi kondicijska pripravljenost.

DSC_8359Sodniki futsala imajo tako v vsakem društvu organizirana dva treninga oz. se lahko pridružijo treningom sodnikov velikega nogometa, ki imajo »obvezne« treninge organizirane že nekaj let. Ravno tako kot pri sodnikih velikega nogometa, morajo sodniki imeti vsaj 70% prisotnosti na treningih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.