PO SEMINARJU SODNIKOV

Futsal sodniki so se minuli vikend mudili na »tradicionalnem« tridnevnem seminarju, tokrat je bila njihova baza San Simon v Izoli.

Na seminarju so bili prisotni prav vsi sodniki iz enotne liste, pridružilo pa se jim je tudi 5 mladih sodnikov, ki so na listi »talentov«.

Seminar sta vodila predsednik futsal sodniškega odbora pri ZNSS g.Silvo Borošak in vodja izobraževanja g.Štefan Tivold, katerima pa so pomagali tudi ostali člani sodniškega odbora(g.Milič, g.Grabar, g.Babič in g.Resnar).

Sodniki so takoj na začetku seminarja najprej opravili s fizičnimi normami in odpisali teoretični test iz pravil futsal igre.

V treh dneh so sodniki napravili temeljito analizo sojenja v dosedanjih krogih na tekmah 1.SFL in 2.SFL, z UEFA in FIFA video posnetki pa so poenotili tudi nekatere razlage na temo prekrškov in disciplinskega ukrepanja.

Zadnji dan so sodniki izvedeli svoje rezultate na fizičnih in teoretičnih testih, vodstvo je sporočilo da so prav vsi sodniki uspešno opravili z fizičnimi normami-malo manj pa je bilo uspešnih na teoretičnih testih, tako da bo 6 sodnikov moralo ponoviti teste.

Tivold Štefan

g.Tivold

G.Tivold je ob tem povedal da je zadovoljen da so prav vsi sodniki fizično dobro pripravljeni-malo bolj pa je bil zaskrbljen nad rezultati teoretičnega dela in poudaril da je to eden od najbolj pomembnih delov testiranja in da morajo sodniki dati veliko pomena tudi na teorijo – če želijo dobro in uspešno soditi.

g.Silvo Borošak

g.Borošak

Predsednik SO g.Borošak je ob zaključka seminarja naredil nekakšen pregled dela in ob tem poudaril da je načeloma sojenje v 1.SFL in 2.SFL dobro-vendar so še rezerve in bi lahko naredili še korak naprej, sploh na področju »enakih presoj«. Povedal je tudi da so opazili napredek pri nekaterih sodniki, ki so dobili priložnost in da se počasi že dela na pomladitvi liste, saj bo v naslednjih letih kar nekaj sodnikov zapustilo listo zaradi starostne omejitve.

Ob samem zaključku seminarja je vodstvo razdelilo tudi MEDNARODNE GRBE (FIFA), ki so jih za leto 2014 prijeli: Borut Šivic, Admir Zahovič, Dejan Nikolić in Simon Todorovič.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.