STROKOVNI ODBOR ZADOVOLJEN S SOJENJEM

Slovenski futsal sodniki, so se v torek, 8.11.2013 zbrali na »delovnem sestanku, kjer so analizirali sojenje v dosedanjih krogih 1.SFL in 2.SFL, ter poudarili tudi nekaj pozitivnih in negativnih zadev iz tekmovanj U21 in U18.

IMG_3084

Analiza sojenja – g.Borošak

Na začetku srečanja je vse zbrane sodnike najprej pozdravil predsednik SO  g. Silvo Borošak, ki je poudaril da je vesel, da smo uspešno začeli tekmovanja v vseh tekmovanjih in da do sedaj v teh krogih ni bilo večjih »napak« na področju sojenja oz. da opaža da so skoraj vse tekme 1.SFL odsojene na zelo visokem nivoju.

Po uvodnih besedah predsednika je sledilo predavanje g.Štefana Tivolda, ki je izpostavil glavne točke, ki so bile obravnavane v kontrolah na dosedanjih tekmah. Kot glavno pozitivno točko je izpostavil dobre presoje prekrškov in pristop sodnikov na tekmah, ni pa najbolj zadovoljen z gibanjem in doslednostjo pri disciplinskem ukrepanju, saj je opazno da nekateri sodniki drugače interpretirajo PNI.

Po tem, ko je g.Tivold predstavil posamezne točke, katere so bile najbolj poudarjene v analizah sojenja je sledilo še ogled nekaterih posnetkov, ki jih je g.Tivold pripravil za sodnike, da so dobili občutek, kako jim lahko dobro in pravilno gibanje pomaga pri sojenju in presojah težkih situacij. Sodniki so se s pomočjo videov lahko prepričali da t.i. bočno gibanje resnično pomaga in olajša delo sodnikov.

Za zaključek je predsednik še enkrat poudaril da pričakuje maksimalno angažiranje vseh sodnikov na tekmah in da se vsako dobro delo nekje pozna in je opaženo .

Vsem mladim sodnikom je zaželel da na vsaki tekmi pokažejo vse kar znajo, saj tekem ni veliko in je potrebno na vsaki tekmi postiti dober in pozitiven vtis.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.