TUDI “MLAJŠI” SODNIKI V AKCIJO

V tem tednu se pričenjajo tudi tekmovanja v mlajših kategorijah (U21) in tako bodo počasi v pogonu vsi igralci in sodniki, ki so dejavni v futsalu.

cropped-dsc_8370.jpg

Začetka ne pričakujejo in se ne veselijo samo igralci ampak tudi sodniki, ki sodijo te kategorije, saj to pomeni da bodo imeli ponovno priložnost pokazati svoje znanje in svoje sposobnosti – saj vsak izmed sodnikov želi pokazati čim več in s tem prislužiti napredovanje v višji rang.

Slovenski futsal sodniki, ki sodijo na nivoju NZS so uvrščeni na enotno listo pri ZNSS, ki trenutno šteje 31 sodnikov, poleg njih pa je tudi 7 sodnikov, ki so na listi talentov, s kjer nato lahko napredujejo na na enotno listo.

Znotraj enotne liste (31) so sodniki sicer neformalno razdeljeni po »skupinah«. V prvi skupini so mednarodni sodniki (4), v drugi skupini so sodniki, ki poleg mednarodnih sodnikov redno sodijo 1.SFL, tretjo skupino sestavljajo sodniki, ki so perspektivni sodniki za 1.SFL in že občasno dobijo priložnost v prvi ligi – stalno pa sodijo 2.SFL, v zadnji četrti skupini pa so sodniki, ki so na novo uvrščeni na enotno listo in tisti sodniki, ki sodijo samo drugo ligo.

g. Silvo Borošak

Predsenik g.Silvo Borošak je sodnikom na zadnjem seminarju dejal : “Vsak sodnik ima priložnost in možnost priti na sam vrh – zato želim vsem sodnikov da se iz tekme v tekmo dokazujejo, saj je vsako dobro delo nekje opaženo in nagrajeno.”

Vsem sodnikov želimo kvalitetno in uspešno sojenje.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.