PO SEMINARJU SODNIKOV

V Podčetrku je v soboto, 14.9.2013 potekal dan slovenskega futsala. Led so prebili in začeli z delom sodniki, ki so zjutraj opravili fizični test, potem pa nadaljevali z delom.

Uvodni pozdrav

Popoldan sta zbrane sodnike in kontrolorje uvodoma nagovorila predsednik KMN pri NZS ter član IO NZS Vlado Močnik ter referent za futsal pri NZS Stane Kokalj.

Pohvala za delo

Močnik je pohvalil delo sodnikov v minuli sezoni, pozval je k tesnem in dobremu sodelovanju, Kokalj pa je ob svojem nagovoru predstavil novosti, ki zadevajo sodnike – preregistracija igralcev, spremenjen zapisnik, nova žoga.

Navodila za sojenje

Potem sta s predavanjem nadaljevala Štefan Tivold in Silvo Borošak.
 »Kar se da je potrebno puščati tekočo igro,« je bil jasen Tivold, ki je zbranim sodnikom predstavil kriterije, smernice in navodila sojenja za novo sezono. Vse zbrane slušatelje je opozoril na striktno upoštevanje pravil, Silvo Borošak pa je sodnike opozoril, da pri delu ne pozabljajo na občutek.

Testiranja

Vseh 31 sodnikov, ki so na enoti listi futsal sodnikov, so uspešno opravili fizična testriranja, ravno tako pa so vsi uspešno prestali tehtanje, ki je tudi eden od elementov testiranj.

Za konec, sta g.Borošak in g.Tivold vsem sodnikom in kontrolorjev zaželela uspešno delo.

Vir: D.P. http://www.futsal.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.