IO NZS POTRDIL TEKMOVALNI KOLEDAR ZA SEZONO 2013/14

Izvršni Odbor NZS je na svoji redni seji potrdil tekmovalni koledar sezone 2013/14. Slednja bo že devetnajsta po vrsti, pričela pa se bo nekoliko kasneje kot pretekla leta. Prvoligaška moštva bodo tako na parket stopila skupaj z drugoligaši in sicer 20. septembra 2013. Teden dni pred tem se bo tradicionalno odvil Dan slovenskega futsala, ki bo postregel tudi s tekmo superpokala med aktualnim državnim prvakom FC Litijo ter pokalnim zmagovalcem FC Bronxom. Kraj dogajanja trenutno še ni znan.

Kot že ustaljeno, bodo na ta dan, 13. septembra, svoje znanje pred novo sezono nadgrajevali sodniki, delegati in časomerilci. Trenerji v organizaciji ZNTS bodo morali ustrezno licenco pridobiti do 31. avgusta.

Elita bogatejša za dva

V 1. SFL pa je prišlo še do ene novosti. Čez dobro leto, v sezoni 2014/15, bo namreč ponovno štela 10 ekip, dopolnila pa se bo po sledečem sistemu: osmouvrščeno moštvo 1. SFL sezone 2013 bo neposredno izpadlo v 2. SFL, od tod pa bodo med elito napredovale kar tri najbolje uvrščene ekipe. Tekmovanje v 1. SFL bo potekalo po dvokrožnem sistemu s končnico najboljših štirih ekip prihajajoče sezone.

Mladi oktobra

Tekmovanje mladih do 21 let se prične 6. oktobra, pri U-18 še dan prej, prvi krog selekcij U-15 bo na sporedu 26. oktobra, U-13 pa 19. oktobra.

VIR: http://www.futsal.si , http://www.kapodol.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.