BOROŠAK, TIVOLD IN TODOROVIČ V MADRIDU

Med 8. in 10. aprilom je Madrid gostil UEFA seminar za inštruktorje sojenja in nove FIFA futsal sodnike. Seminar je odprl Pierliugi Colina, vodja sodnikov, nadaljevalo pa se je s predavanjem Kirosa Vassarasa, člana sodniške komisije, zadolženega za delo inštruktorjev sojenja. Vse udeležence pa je pozdravil tudi Angel Maria Vilar Llona, predsednik UEFA sodniške komisije. Seminar inštruktorjev (kontrolorjev) sojenja in sodnikov je vodil Pedro Angel Galan, predsednik UEFA futsal sodniške komisije.

Na seminarju v Madridu

Sodniki so naprej opravili tehtanje, merjenje maščob in fizični preizkus pripravljenosti. Slovenski sodnik Simon Todorovič je bil med najbolj uspešnimi sodniki na seminarju, ki je potekal nekaj časa ločeno, nato pa so se inštruktorji in sodniki združili na predavanjih.

Na seminarju so bile sprejete nekatere odločitve oz. zaključki, ki jih bodo prejele zveze uradno do konec meseca. »Najbolj smo bili veseli poenotenja pojmovanja preprečitve čiste priložnosti za dosego zadetka. V Sloveniji nikoli nismo spreminjali Fifa navodil oz. kriterijev glede tega, tako, da naši klubi ne bodo utrpeli nobenih novitet glede tega, kar ne moremo reči za nekatere države, ki bodo sedaj imele kar veliko problemov, saj bodo morale striktno upoštevati Fifa Futsal pravila,« doda Silvo Borošak, ki se je poleg Štefana Tivolda in Simona Todoroviča udeležil seminarja.

VIR: Tekst D.P.; foto www.nzs.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.