V PETEK SE PRIČNE 1.SFL

Za ekipe 1. SFL se v petek začenja državno prvenstvo, kjer naslov najboljšega brani državni in pokalni prvak FC Litija. V ligi bo nastopilo osem ekip, novinca sta ljubljanski Vuko ter KMN Slovenske Gorice iz Voličine, ki pa bo domače tekme igral v Benediktu. Tekmovanje v 2. SFL se začne 21.9.

Redni del tekmovanja

V 1. se igra dvokrožno; vsak z vsakim po enkrat doma in v gosteh. Glede na uvrstitev po rednem delu se ekipe razvrstijo v sistem končnice: 1. do 6. uvrščene ekipe po rednem delu 1. SFL igrajo v končnici za državnega prvaka Slovenije, 7. uvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL igra v kvalifikacijah za 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu, 8. uvrščena ekipa po rednem delu 1. SFL konča s tekmovanjem in izpade v 2. SFL v naslednjem tekmovalnem letu. 1. uvrščena ekipa po rednem delu 2. SFL konča s tekmovanjem in se neposredno uvrsti v 1.  SFL v naslednjem tekmovalnem letu. 2. uvrščena ekipa po rednem delu 2. SFL igra v kvalifikacijah za 1. SFL v naslednjem  tekmovalnem letu.

Končnica tekmovanja

Končnico za državnega prvaka igra najboljših šest uvrščenih ekip po rednem delu ligaškega tekmovanja.  V končnici za državnega prvaka se igra na izpadanje. V četrtfinalu te končnice se igra na dve dobljeni tekmi iste ekipe, v polfinalu in finalu te končnice pa se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. V četrtfinalu se med seboj pomerita 3. uvrščena proti 6. uvrščeni in 4. uvrščena proti 5. uvrščeni ekipi po rednem delu. V četrtfinalu sta 1. in 2. uvrščena ekipa po rednem delu prosti.  V polfinalu se med seboj pomerita 1. uvrščena ekipa proti zmagovalcu četrtfinala med 4. in 5. uvrščeno ekipo, ter 2. uvrščena ekipa proti zmagovalcu četrtfinala med 3. in 6. uvrščeno ekipo.

Več o 1. SFL: http://www.futsal.si/1-SFL

1. SFL, 1. krog, petek, 14.9.
KMN Nazarje Glin : Predilnica Litija (19.00)
KMN Slovenske Gorice : KMN Puntar (20.00)
KMN Oplast Kobarid : Dobovec Trgovine Jager (20.00)
Vuko Ljubljana : KMN Bronx Škofije (21.00)

KMN Nazarje Glin : Predilnica Litija (19.00)
»Prihajajo Brazilci iz Litije,« v šaljivem tonu pove trener Nazarja Ilija Pezić, ki se veseli obračuna z najboljšo ekipo 1. SFL. V domačem taboru imajo nekaj težav s poškodbami – Matej Banovšek jo je skupil v rudniku, Peter Ortar pa ima kartone – počival bo še dve tekmi. Litijani so brez kaznovanega Igorja Osredkarja. »Zanima nas zmaga in dober uvod v 1. SFL,« pove Tomislav Horvat.

KMN Oplast Kobarid : Dobovec Trgovine Jager (20.00)
V Posočju so slavnostno stopili v sezono, dostojno in prisrčno so proslavili 10 let uspešnega delovanja, a na lovorikah ne počivajo, ampak gredo odločno naprej. »Na začetku nikoli ne veš, kakšna je forma. Si pa želim, da moji fantje odigrajo zbrano in da začnemo z zmago,« pove trener Oplasta Vasja Kovač, ki na tem mestu čestita Litiji za preboj med 16 najboljših v Evropi.

Aleš Poredski je pred težko nalogo – odšel je Rok Mordej, ki je bil gonilna sila moštva, svoje je naredil recesija. Ekipa je trenirala par dni, priključila sta se še Milan Adrinjek in Rade Rusmir, v Kobarid pa gredo drago prodat svojo kožo.

KMN Slovenske Gorice : KMN Puntar (20.00)
Slovenske Gorice so novinec, ki bo stavil na zmes mladosti in izkušenj. Trener je ostal Fredi Živko, ki je ekipo popeljal v 1. SFL. Puntar je krepko spremenil zasedbo, ki pa cilja na vrh. »Komaj čakamo, da začnemo. Ne bo pa lahko, igramo proti novincu v gosteh,« je previden trener upornikov Matej Kavčič.

Vuko Ljubljana : KMN Bronx Škofije (21.00)
Drugi novinec lige je nekdanji neuradni evropski klubski prvak Vuko Ljubljana, ki se je vrnil med elito, v petek ob 21. uri pa gosti škofjote. Domača ekipa je bolj ali manj nespremenjena, zveneča okrepitev pa je nekdanji nogometni as Željko Mitrakovič. »Ne vemo, kje smo, a sezone bi radi začeli s tremi točkami,« je cilj trenerja Senudina Džafiča.

»Najprej bi rad toplo v 1. SFL pozdravil Vuko,« začne trener Bronxa Marko Janjič, ki je lani uspel obstati v 1. SFL, ekipa je zasedla 5. mesto, letos si želi predvsem boljšega uvoda v sezono. »Težko bo, saj smo oslabljeni, poškodovani pa so Mirkovič, Suhopoljac in Šmon.«

VSEM SODNIKOM ŽELIMO VELIKO PRAVILNIH IN DOBRIH ODLOČITEV V SEZONI 2012/13

VIR: Tekst: http://www.futsal.si – D.R.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.